Στον εισαγγελέα 6 σούπερ μάρκετ για διπλές τιμές

Στον εισαγγελέα 6 σούπερ μάρκετ για διπλές τιμές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα και στην αρμόδια Αγορανομική Επιτροπή παραπέμπονται έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε η νομαρχία Αθηνών, σε πολλά προϊόντα η τιμή που αναγραφόταν στο ράφι «άλλαζε» στη διαδρομή έως την ταμειακή μηχανή. Πρόκειται για τις αλυσίδες Καρφούρ Μαρινόπουλος A.E., Ατλάντικ AEE, Αλιμέντα Τοπ AEBE, Bazzar A.E., Ξυνός A.E. και AB Βασιλόπουλος A.E., σε υποκαταστήματα των οποίων εντοπίστηκαν προϊόντα που πωλούνταν από 0,01 έως 1,58 ευρώ ακριβότερα από την τιμή που έβλεπε στο ράφι ο καταναλωτής! Τα προϊόντα που ελέγχθησαν ήταν ως επί το πλείστον είδη πρώτης ανάγκης, όπως κρέας, τυρί, αλεύρι, φρυγανιές και μακαρόνια.

Ειδικότερα:

– Καρφούρ Μαρινόπουλος A.E. Στο υποκατάστημα Γουδίου (Γ. Παπανδρέου 57), το κλιμάκιο της νομαρχίας Αθηνών εντόπισε τρία προϊόντα με διαφορετική τιμή χρέωσης από την αναγραφόμενη, ενώ στο υποκατάστημα N. Λιοσίων (Ειδομενέως 102) βρέθηκαν άλλα δύο προϊόντα που παρουσίαζαν διαφορά στην τιμή.

– Ατλάντικ AEE. Στο υποκατάστημα Αμπελοκήπων (Λαρίσης 20) βρέθηκαν δύο προϊόντα με «διπλή» τιμή.

– Αλιμέντα Τοπ AEBE. Στο υποκατάστημα Αμπελοκήπων (Ριανκούρ 29-31), ένα προϊόν με υψηλότερη τιμή πώλησης από την αναγραφόμενη.

– Bazaar A.E. Στο υποκατάστημα Αθηνών (Βερανζέρου και Πατησίων) εντοπίστηκαν τρία προϊόντα με διαφορετική χρέωση και στο υποκατάστημα Καλλιθέας (Αραπάκη 18-20) δύο προϊόντα.

– Ξυνός A.E. Στο υποκατάστημα Κολωνακίου (Ξενοκράτους 43) βρέθηκε ένα προϊόν με διαφορά τιμής από το ράφι στο ταμείο, ενώ επιπλέον βρέθηκαν τυποποιημένα τρόφιμα των οποίων η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας είχε παρέλθει.

– AB Βασιλόπουλος A.E. Στο τμήμα κρεοπωλείου του υποκαταστήματος Ψυχικού (Κηφισίας 228), πέντε είδη παρουσίαζαν διαφορετικές τιμές στο ράφι και την ταμειακή μηχανή, ενώ στο τμήμα τυροκομικών τέσσερα προϊόντα, στο τμήμα αλλαντικών ένα και στο τμήμα αλιευμάτων ένα.

Επιπλέον, πρόστιμο 1.750 ευρώ επεβλήθη στην εταιρεία Σκλαβενίτης A.E. καθώς σε πέντε υποκαταστήματα που ελέγχθησαν, σε ορισμένα προϊόντα δεν αναγραφόταν η προέλευση, ενώ σε άλλα δεν υπήρχαν ενδεικτικές τιμές.

Για «εν ψυχρώ εξαπάτηση των καταναλωτών» έκανε λόγο ο νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο οποίος μάλιστα «προειδοποίησε» τις επιχειρήσεις ότι σε περίπτωση που υποπέσουν στο ίδιο παράπτωμα, θα βάλει «λουκέτο».

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η αναντιστοιχία των τιμών οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος», το οποίο θα λυθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών ετικετών, οι οποίες θα ενημερώνονται αυτόματα μέσω των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή