ΣΗΜΕΡΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποπέμπεται και ο Αντόνιο Φάτζιο

Την παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Αντόνιο Φάτζιο ζήτησε αργά χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μερικές ώρες μετά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ντομένικο Σινίσκαλκο. O παραιτηθείς είχε δηλώσει ότι η απόφασή του συνδέεται με την απροθυμία της κυβέρνησης να απομακρύνει τον κ. Φάτζιο, λόγω χειρισμών του σε τραπεζικό σκάνδαλο και τη στάση της ως προς το προσχέδιο του προϋπολογισμού. H παραίτηση του υπουργού Οικονομικών συνιστά πλήγμα στην οικονομική αξιοπιστία της Ιταλίας, αλλά και στις ήδη αβέβαιες προοπτικές των δημόσιων οικονομικών της. Τον κ. Σινίσκαλκο θα αντικαταστήσει ένας άλλος επικριτής του κεντρικού τραπεζίτη και πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Τζούλιο Τρεμόντι. O τελευταίος θα εκπροσωπήσει την ιταλική κυβέρνηση στην σύνοδο ΔΝΤ/Παγκόσμιας Τράπεζας το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον και στην οποία θα συμμετέχει και ο Αντόνιο Φάτζιο.

Ελλειμμα

Στο 6,3% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο τέλος Αυγούστου 2005 το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος. Σε απόλυτα μεγέθη άγγιξε τα 11,22 δισ. ευρώ, ενώ στο τέλος Ιουλίου ήταν 11,15 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή