Ελληνική πρωτιά στα κοινωνικά κονδύλια της E.E.

Ελληνική πρωτιά στα κοινωνικά κονδύλια της E.E.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μεγαλύτερα κοινωνικά κονδύλια στην Ευρώπη τα έλαβε η Ελλάδα. Συνολικά, η Ελλάδα έλαβε πέρυσι 5,8 δισ. ευρώ, ποσόν που αντιστοιχεί στο 3,52% του ΑΕΠ. Η δε συνολική είσπραξη της πενταετίας 2000-2004 περίπου 26,5 δισ. ευρώ κάτι που και πάλι, με βάση τον πληθυσμό καθιστά την Ελλάδα την πλέον ευεργετηθείσα χώρα της Ενωσης.

Σε απόλυτους αριθμούς, πάντως, η πλέον αφειδώς χρηματοδοτούμενη χώρα είναι η Ισπανία, οι εισπράξεις της οποίας ανήλθαν 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ και 2,07% του ΑΕΠ, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ ή 0,79% του ΑΕΠ. Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν η Ιταλία (10,4 δισεκατομμύρια) και η Βρετανία με 7,1 δισεκατομμύρια.

Πανευρωπαϊκά, τη δεύτερη θέση μετά την Ελλάδα κατέχει η Πορτογαλία, η οποία προφανώς δεν τα έχει… καταφέρει τόσο καλά όσο η Ελλάδα, καθώς με περίπου τον ίδιο πληθυσμό εισπράττει 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί σε 3,35% του ΑΕΠ της, ενώ στην τρίτη θέση κατετάγη η Ιρλανδία, η οποία άντλησε από τον κοινοτικό προϋπολογισμό το 2,3% του ραγδαία αναπτυχθέντος ΑΕΠ της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή