Ενδιαφέρον ξένων για τη Λάρκο

Ενδιαφέρον ξένων για τη Λάρκο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Λάρκο. H συγκυρία της υψηλής διακύμανσης της τιμής του νικελίου στη διεθνή αγορά, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγει για τη μεταλλευτική βιομηχανία η απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού, καθιστούν τη Λάρκο ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι ξένοι οίκοι που έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον τόσο στη διοίκηση της εταιρείας όσο και στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύντομα μάλιστα με το θέμα θα ασχοληθεί η διυπουργική επιτροπή, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται και στη διαπιστωμένη από τους ίδιους τους επενδυτές δυνατότητα για εγκατάσταση και λειτουργία, στις εγκαταστάσεις της Λάρκο, αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 150 MW. H δυνατότητα αυτή συνδέεται με την ηλεκτροδότηση της ενεργοβόρας βιομηχανίας μετά το 2006, οπότε λήγει η σύμβαση με τη ΔΕΗ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή