Ερώτηση Εβερτ για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Ερώτηση Εβερτ για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία για το αξιόπιστο των ακτοπλοϊκών σκαφών και απάντηση για το «τι θα γίνει με τις άγονες γραμμές και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο» ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Μιλτιάδης Εβερτ προς τους υπουργούς Τουρισμού κ. Δ. Αβραμόπουλο, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπη και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. M. Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Εβερτ στην ερώτησή του επισημαίνει τα προβλήματα που δημιουργούνται στον νησιωτικό τουρισμό από τις συνεχείς βλάβες των ακτοπλοϊκών σκαφών και από τις επικείμενες παρενέργειες από τα προβλήματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας. O κ. Εβερτ αναφέρει ότι «πέραν των δυσμενών παρενεργειών που θα προκύψουν είτε από την πτώχευση του Εθνικού Αερομεταφορέα είτε από την πώλησή του σε ιδιωτικές αλλοδαπές εταιρείες, θα δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στα νησιά του Ιονίου».

Στη σχετική ερώτηση αναφέρεται ότι «οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες που δεν παρενέβησαν για να ανανεωθούν τα ακτοπλοϊκά σκάφη με νέα ταχύπλοα και αξιόπιστα. Κινδυνεύει όχι μόνο να υποστεί σοβαρές δυσμενείς παρενέργειες ο τουρισμός, αλλά και γενικά να υποστούν ζημιές οι οικονομίες των νησιών μας. Εξάλλου, μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών, όταν πρόκειται να μεταφερθεί κάποιος για λόγους υγείας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή