Μέτρα για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

Μέτρα για την ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εμπορικής Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε κοινές δράσεις που θα αναπτύξουν τα δύο υπουργεία.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έπειτα από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, το πεδίο δράσης των κοινών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν από τα δύο υπουργεία θα κινηθεί στην ανάπτυξη σύγχρονων μαρινών, στην ενίσχυση της κρουαζιέρας και στην προώθηση προγραμμάτων υποστηριζόμενων από νομοθετήματα για τον θαλάσσιο και τον ιαματικό τουρισμό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από μαρίνες σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, με την εκμετάλλευση χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου που υπογράφηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την ελληνική κυβέρνηση, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα με την έκθεση για τον ελληνικό τουρισμό που εγκαινιάσθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Επίσης, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Σούνιο, στην οποία παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού, Jean Claude Baumgarden, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του EOT, Αριστείδης Καλογερόπουλος-Στράτης, υπηρεσιακοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού κ. Baumgarden τόνισε ότι «τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά στον τομέα του τουρισμού, άνοιξε τις πύλες της στον κόσμο και έχει υιοθετήσει μια σύγχρονη στρατηγική, η οποία έδωσε πολύ νωρίς τα αποτελέσματά της». Και κατέληξε την ομιλία του λέγοντας: «Με την πολιτική σας αυτή ξεπεράσατε κατά πολύ τις προσδοκίες μας για το 2005. Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ». Υπενθυμίζεται ότι στην ετήσια έκθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού είχε προβλέψει από τις αρχές του 2005, ότι η φετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα θα κλείσει με άνοδο 11,7%.

Επιπροσθέτως, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η διοίκηση της Helexpo αναφέρθηκε στη συμβολή της διεθνούς τουριστικής έκθεσης PHILOXENIA, που επί 21 χρόνια υπηρετεί την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, χαιρετίζοντας τον εορτασμό και εκφράζοντας την πεποίθησή της για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και την εκτίναξή του στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 21η PHILOXENIA, που διοργανώνει η HELEXPO, σε συνεργασία με τον EOT και υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή