Ποινική δίωξη στην πρώην διοίκηση της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ

Ποινική δίωξη στην πρώην διοίκηση της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις ενώπιον ανακριτή αναμένεται να δώσουν ο πρώην πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ της περιόδου 2002-2003, καθώς ασκήθηκε εις βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας, το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαρία Μαλούχου, έπειτα από προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου που αφορούσαν σε παράνομη ακύρωση διαγωνισμού για μεταφορά καυσίμων από τα ΕΛΔΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, τον Δεκέμβριο του 2002 η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ προκήρυξε διαγωνισμό με σκοπό τη ναύλωση τεσσάρων τάνκερ που θα μετέφεραν πετρέλαιο για τον ανεφοδιασμό των νησιών του Αιγαίου. Εν συνεχεία, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ΕΚΟ-ΕΛΔΑ φέρεται να ακύρωσε τον διαγωνισμό και να προέβη σε απευθείας ανάθεση του έργου σε εταιρεία που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Η υπόθεση πλέον αναμένεται να διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει κύρια ανάκριση από την οποία πιθανόν να προκύψουν και νέα στοιχεία, ενώ θα καλέσει σε απολογία και τους εμπλεκόμενους πρώην πρόεδρο και πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΚΟ-ΕΛΔΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή