ΣΗΜΕΡΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατιμήσεις χωρίς κοστολογικά στοιχεία

Με νέα αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν 10 ημέρες πριν -και όχι 30 ημέρες όπως ισχύει σήμερα- τις αρμόδιες υπηρεσίες για την οποιαδήποτε μεταβολή των τιμών τους. Ταυτόχρονα καταργείται η διαδικασία υποβολής συμπληρωματικών κοστολογικών στοιχείων που ζητούνταν από τις υπηρεσίες σε περιπτώσεις ανατιμήσεων, προκειμένου να αιτιολογηθεί η αύξηση. O υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δικαιολόγησε τις αλλαγές, υποστηρίζοντας ότι από τη στιγμή που η αγορά είναι απελευθερωμένη, οι κοστολογικοί έλεγχοι δεν έχουν νόημα. Ωστόσο πρόσθεσε πως όταν διαπιστώνεται πρόβλημα με τις τιμές ορισμένων προϊόντων, λόγω δυσλειτουργίας του ανταγωνισμού, το θέμα θα παραπέμπεται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε απεργία διαρκείας οι γεωπόνοι

Απεργία – αποχή διαρκείας ξεκινούν τη Δευτέρα οι γεωπόνοι δημόσιοι υπάλληλοι, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) θα απέχουν από την εφαρμογή και υλοποίηση των Προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ και την πραγματοποίηση των ελέγχων που αφορούν τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης.

Ανανέωση διπλής όψεως και για το χαρτονόμισμα των δέκα δολαρίων. Με περισσότερο χρώμα και κυρίως περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας έναντι του κινδύνου πλαστογράφησης. Είναι το τρίτο αμερικανικό χαρτονόμισμα που ανασχεδιάζεται και θα κυκλοφορήσει εντός του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή