Τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον

Τα στοιχεία που συνθέτουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναδελφικότητα, ουσιαστικές σχέσεις και κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας αποτελούν τα στοιχεία που για τα στελέχη συνθέτουν το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Adecco. Κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σήμερα δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε ζητήματα ουσίας, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητά τους στον χώρο εργασίας, απ’ ό,τι εκτιμάτο. Ειδικότερα, το 89% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι το αίσθημα της συναδελφικότητας αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ενός αρμονικού εργασιακού περιβάλλοντος και ότι τα μικρά πράγματα κάνουν τη διαφορά. Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι ο χρόνος μετάβασής τους από και προς το γραφείο επηρεάζει το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν στο γραφείο καθώς και τη συμπεριφορά τους, ενώ το 68% δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ανέσεις που τους προσφέρει η περιοχή της εργασίας τους – η εύκολη πρόσβαση σε μαγαζιά, καφέ ή ακόμη και το γυμναστήριο!

Περαιτέρω, ποσοστό 72% ομολογεί ότι η συμπεριφορά στον χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντική, συμφωνώντας σε γενικές γραμμές στο ότι η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη όταν οι εργαζόμενοι λειτουργούν συντονισμένα και με αίσθημα σεβασμού ο ένας για τον άλλον. Ποσοστό 63% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι ευέλικτα εργασιακά σχήματα και προνόμια, όπως η μερική απασχόληση ή η δυνατότητα μειωμένου ωραρίου ενίοτε, είναι πολύ σημαντικά. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν επίσης, σε ποσοστό 61%, ότι τα απαιτητικά ωράρια αποτελούν σημαντική πρόκληση μεν, ωστόσο, δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι όταν αναγνωρίζεται η συνεισφορά τους με το να τους δοθεί, π.χ., ρεπό την ημέρα των γενεθλίων τους. Αυξημένη είναι, επίσης, η σπουδαιότητα που αποδίδουν τα στελέχη στις εργασιακές σχέσεις. Μάλιστα, ποσοστό 27% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι θα ήταν διατεθειμένο να κερδίζει λιγότερα χρήματα με αντάλλαγμα ένα αρμονικό περιβάλλον, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 52%) δηλώνουν ότι προτιμούν τους καλούς συναδέλφους από μια εβδομάδα επιπλέον διακοπών!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή