Η Ελλάδα έχασε ένα δισ. ευρώ από το Β΄ ΚΠΣ

Η Ελλάδα έχασε ένα δισ. ευρώ από το Β΄ ΚΠΣ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ είναι οι απώλειες από το Β΄ ΚΠΣ (1994-1999) όπως προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου για θέματα περιφερειακής πολιτικής κ. Ντανούτα Χούμπνερ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. Η κ. Χούμπνερ αναφέρει με λεπτομέρειες τα ποσά τα οποία αντιστοιχούσαν στη χώρα μας την περίοδο 1994-1999, καθώς και τις σημειωθείσες απώλειες. Εκκρεμότητα καταγράφεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των «οδικών αξόνων», από το οποίο παραμένουν προς εκκαθάριση περίπου 73,7 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των προς διάθεση πόρων στην Ελλάδα από το Β΄ ΚΠΣ από τα διαρθρωτικά ταμεία ανερχόταν στα 17,7.

Σχολιάζοντας την απάντηση, ο κ. Χατζηδάκις σημείωσε: «Τα στοιχεία της επιτρόπου, τα οποία φανερώνουν την αναποτελεσματικότητα της χώρας μας ως προς τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων την περίοδο 1994-1999, είναι χρήσιμα για σήμερα και για αύριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή