Κανονικά προχωρά ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Κανονικά προχωρά ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πρόκειται να επηρεαστεί η πορεία του έργου κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη διαβεβαίωσε χθες η βουλγαρική πλευρά. Νωρίτερα είχε προκληθεί σύγχυση, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σύμφωνα με τα οποία το βουλγαρικό Δημόσιο αποσύρει τη συμμετοχή του από την κοινοπραξία που συστήθηκε για να συμμετάσχει στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού. Αργά το βράδυ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ, που παίρνει μέρος στις εργασίες της Διαβαλκανικής Διάσκεψης στη Θεσσαλονίκη, τον διαβεβαίωσε για τη βούληση της χώρας του να παραμείνει στο έργο και ότι η κίνηση που έγινε αφορά μόνο στην αναδιαμόρφωση του τρόπου συμμετοχής του Δημοσίου στη κοινοπραξία.

Το βουλγαρικό Δημόσιο συμμετείχε στην κοινοπραξία που συστήθηκε το 2003 μαζί με επτά ιδιωτικές εταιρείες για την εκπροσώπηση της βουλγαρικής πλευράς στο τριεθνούς ενδιαφέροντος έργο (Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρωσία), παρέχοντας ουσιαστικά πολιτική κάλυψη στο γεωστρατηγικής σημασίας έργο. Στην κοινοπραξία «Θράκη», που εκπροσωπεί την ελληνική πλευρά, συμμετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Ομιλος Λάτση και ο Ομιλος Κοπελούζου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ιστορικής, όπως χαρακτηρίστηκε, σημασίας υπογραφή του πολιτικού μνημονίου μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρωσίας, τον περασμένο Νοέμβριο στη Σόφια, είχε συσταθεί τριμερής ομάδα με σκοπό την προώθηση του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή