ΣΗΜΕΡΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωνία της Πληροφορίας

Την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός κ. Προκόπης Παυλόπουλος για την «Προκήρυξη Β΄ Κύκλου Δράσης κρατικών ενισχύσεων με τίτλο Μικρές Επιχειρήσεις και Τεχνολογική Ωθηση (ΜΕΤΕΧΩ) στην Κοινωνία της Πληροφορίας». Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την προκήρυξη, είναι η 30ή Ιουνίου 2006.

Αγροτικές εξαγωγές

Αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων το πρώτο δίμηνο του 2006, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ ). Οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων σημείωσαν αύξηση 23% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2005. Το πρώτο σε αξία εξαγωγικό ελληνικό προϊόν το πρώτο δίμηνο του 2006 σε σύνολο 150 προϊόντων όλων των κατηγοριών, είναι το παρθένο λάδι, του οποίου οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 107,1%.

Επικίνδυνα σχολικά είδη

Αποσύρθηκαν από την αγορά σχολικά είδη (γόμα, διαφανής κόλλα, διαλυτικό) τα οποία κρίθηκαν μη ασφαλή, ενώ μια εταιρεία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις που της έγιναν. Εντοπίσθηκε γόμα με την επωνυμία Notas Μilaπου περιείχε χημική ουσία σε ποσότητα μεγαλύτερη από την επιτρεπτή. Επιπλέον η κόλλα γενικής χρήσης με την επωνυμία El Cover και το διαλυτικό Thinner Cores που εισήχθη από την Mass Χαρτικά AEE, δεν έφεραν τις απαιτούμενες ενδείξεις για την επικινδυνότητα του προϊόντος στην ελληνική γλώσσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή