ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσύμφωνο αγοράς ακινήτου για τη Eurobank Ρroperties

Στην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς ακινήτου, συνολικής δομημένης επιφάνειας 11.545,59 τετραγωνικών μέτρων, προχώρησε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στις 2 Μαΐου 2006, στο πλαίσιο υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της εταιρείας και περαιτέρω διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων της. Πρόκειται για πρώην βιομηχανικό κτίριο (πρώην Κλωστήρια Τσιροζίδη) με πολεοδομική χρήση γραφείων, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κύπρου 19 και Αρχιμήδους, στο Μοσχάτο Αττικής. Το τίμημα της αγοράς του ακινήτου καθορίστηκε στα 10,1 εκατ. ευρώ περίπου, με ετήσια εκτιμώμενη απόδοση μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών 8% (επί των συνολικών εκτιμώμενων επενδεδυμένων κεφαλαίων). Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στην παρούσα κατάσταση σε 10,2 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο πρόκειται να μισθωθεί από εταιρείες του ομίλου Eurobank EFG. Βάσει της σχετικής συμφωνίας μίσθωσης, η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ θα πραγματοποιήσει κατασκευαστικές εργασίες αλλαγής χρήσης και αναβάθμισης του μισθίου αρχικού προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ περίπου, ώστε να διαμορφωθεί για χρήση γραφείων. Η οριστική σύμβαση μίσθωσης εκτιμάται ότι θα υπογραφεί μέχρι τέλος Ιουνίου 2006. Το προαναφερθέν μνημόνιο συμφωνίας είναι δεσμευτικό για τα δύο εμπλεκόμενα μέρη, με την προϋπόθεση εκπλήρωσης του συνόλου των όρων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των μερών.

Επεκτείνονται οι ξένοι

Η επέκταση των ξένων αλυσίδων που εισήλθαν στην ελληνική αγορά μέσω των εμπορικών κέντρων προς τους ισχυρούς εμπορικούς άξονες έχει ξεκινήσει και μάλιστα εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αλυσίδα προϊόντων ήχου και εικόνας καθώς και βιβλίων Fnac φέρεται να είναι η επικρατέστερη για τη μίσθωση ακινήτου επί της οδού Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, που πλέον ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Προκοπίου. Η Fnac αναζητεί αρκετούς μήνες τώρα το κατάλληλο ακίνητο για να στεγάσει το δεύτερό της κατάστημα στην Ελλάδα και πρώτο στο κέντρο, και η περιοχή κοντά στην πλατεία Συντάγματος θεωρείται ιδανική, δεδομένου ότι σύντομα επί της πλατείας Συντάγματος θα λειτουργεί το νέο πολυκατάστημα της αλυσίδας «Γερμανός», που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της γαλλικής εταιρείας στην εγχώρια αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή