Εντατικοποίηση των ελέγχων για πάταξη της φοροδιαφυγής ζήτησε ο κ. Μπέζας

Εντατικοποίηση των ελέγχων για πάταξη της φοροδιαφυγής ζήτησε ο κ. Μπέζας

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι η προτεραιότητα του υφυπουργού Οικονομικών Αν. Μπέζα και στο πλαίσιο αυτό μέχρι το τέλος του έτους οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε ολόκληρη την επικράτεια. Ο κ. Μπέζας μιλώντας χθες σε νέους εφοριακούς τόνισε ότι η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων θα προέλθει μέσα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της παραοικονομίας και του λαθρεμπορίου.

Κλάδοι

Ηδη, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάιο τη διενέργεια 5.796 ελέγχων σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, οι έλεγχοι του Μαΐου αφορούν τους εξής κλάδους:

– Τροφίμων- ποτών: 82

– Κατασκευές: 348

– Χονδρεμπόριο: 190

– Λιανεμπόριο: 912

– Ξενοδοχεία- εστιατόρια: 1.102

– Εκπαίδευση: 123

– Υγεία: 266

– Ψυχαγωγία: 57

– Καύσιμα: 529

Συνολικά μέχρι το τέλος Αυγούστου η ΥΠΕΕ θα διενεργήσει περί τους 22.709 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι στόχοι προοτεραιότητας, όπως αυτοί καταγράφονται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΥΠΕΕ, προβλέπουν επίσης τον έλεγχο 1.500 μεγάλων επιχειρήσων με τζίρο άνω των 8,8 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέπτυξε στους νέους εφοριακούς τους τέσσερις άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν με την ανάληψη των καθηκόντων τους.

1. Η εξυπηρέτηση του πολίτη. Ο πολίτης δικαιούται να έχει πρόσβαση σε ένα καλύτερο και πιο φιλικό επίπεδο υπηρεσιών.

2. Η διασφάλιση της φορολογικής δικαιοσύνης και διαφάνειας, μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και την αντικειμενικοποίηση των φορολογικών ελέγχων, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και υποκειμενικών εκτιμήσεων.

3. Η δημιουργία ενός συστήματος που θα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

4. Η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων -που αποτελούν κρίσιμο μέγεθος του προϋπολογισμού και την καθοριστική παράμετρο της δημοσιονομικής εξυγίανσης- μέσα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της παραοικονομίας και του λαθρεμπορίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή