Υπερβαίνει προβλέψεις ο ρυθμός ανάπτυξης

Υπερβαίνει προβλέψεις ο ρυθμός ανάπτυξης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλό, ενδεχομένως τον υψηλότερο στην Ευρωζώνη, ρυθμό ανάπτυξης εμφανίζει η ελληνική οικονομία. Οπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους θα είναι περίπου 4%, επίδοση που υπερβαίνει όλες τις προβλέψεις. Σημειώνεται ότι ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης καταγράφεται σε περίοδο με ανοδική τιμή πετρελαίου αλλά και στο πρώτο τρίμηνο, που παραδοσιακά δεν είναι το καλύτερο του έτους. Τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος (ΕΣΥΕ) αναμένεται να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα και δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Οι επενδύσεις εμφανίζονται αυξημένες με ένα ρυθμό της τάξης του 5%, έναντι μείωσης 1% που είχε καταγραφεί στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2005.

Παράλληλα, αναστροφή της αρνητικής πορείας καταγράφεται στην έρευνα Παγκόσμιας Επετηρίδας για την Ανταγωνιστικότητα του International Institute for Management Development (IMD). Πρώτη φορά μετά το 2001, η Ελλάδα βελτιώνει τη θέση της στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας, ανεβαίνοντας κατά 8 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή