Επέκταση υπό προϋποθέσεις στη ρύθμιση της Νάουσας

Επέκταση υπό προϋποθέσεις στη ρύθμιση της Νάουσας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση, αλλά υπό προϋποθέσεις, της ρύθμισης της Νάουσας και σε άλλες περιοχές της χώρας προχωρά το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης, ο τρόπος και το περιεχόμενο του μέτρου θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με τα κόμματα, τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και πρόσθεσε ορισμένα νέα στοιχεία αναφορικά με τη σύσταση του Ταμείου Αλληλεγγύης. O διάλογος θα προσδιορίσει τα κριτήρια ένταξης των κλάδων ή των περιοχών που θα ενταχθούν στη γενική ρύθμιση. Οι πόροι του Ταμείου θα προέλθουν από μη ανταποδοτικές κοινωνικές δαπάνες.

Δεδομένων των προθέσεων για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου αντιμετώπισης κρίσεων, θα αναζητηθεί η σύνδεση των ελληνικών πολιτικών με τα ευρωπαϊκά μορφώματα και ταμεία. Στην εφαρμογή του γενικού μέτρου για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε ηλικίες άνω των 50 ετών, το επίδομα θα αντιστοιχεί (ενδεχομένως) με το ύψος του τελευταίου μισθού και θα αποτελεί το έσχατο μέτρο, αφού προηγηθούν προσπάθειες τοποθέτησης σε θέσεις εργασίας. O κ. Τσιτουρίδης δεν απέκλεισε την αξιοποίηση του «κοινωνικού τομέα» για την τοποθέτηση ανέργων και εμφανίστηκε ανοικτός σε κάθε θετική πρόταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή