ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προωθείται νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Νομοσχέδιο για την αξιοαποίηση της ακίνητης περιουσίας του αλλά και την ικανοποίηση των στεγαστικών αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μέσω του υφυπουργού και αρμόδιου για στεγαστικά θεματα κ. Β. Μιχαλολιάκου. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική του μορφή και αναμένεται να παρουσιαστεί στα κόμματα την επόμενη εβδομάδα. Σε πρώτη φάση η προς αξιοποίηση ακίνητη περιουσία του ΥΠΕΘΑ εκτιμάται σε 250.000 στρέμματα και περιλαμβάνει ανενεργά στρατόπεδα, πεδία βολής αλλά και κτίσματα. Παράλληλα, εξελίσσεται το πρόγραμμα για τις μετεγκαταστάσεις στρατοπέδων, καθώς όπως επισημαίνουν κύκλοι του Πενταγώνου το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση στρατοπέδων και την παραχώρηση σημαντικών εκτάσεων σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και ιδιώτες για χρήσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου (χώροι πρασίνου, θέσεις στάθμευσης κ.λπ.) έχει εισέλθει πλέον στη φάση της ωριμότητας. H ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας μάλιστα εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιταχύνει την αξιοποίηση των στρατιωτικών ακινήτων στο πλαίσιο του νέου νόμου του υπουργείου Οικονομίας για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα όπως π.χ. η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης και χώρων πρασίνου από τους ιδιώτες. Μέχρι σήμερα έχουν επιλεγεί προς αποδέσμευση 76 στρατιωτικά ακίνητα, εκ των οποίων τα σχέδια αξιοποίησης προχωρούν σε 42.

Τέσσερα νέα έργα για την ΕΚΑΤ – ΕΤΑΝ ΑΤΕ

Την ανάληψη τεσσάρων νέων έργων συνολικού ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η κατά 100% θυγατρική της Betanet τεχνική εταιρεία ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ ΑΤΕ. Συγκεκριμένα, τα νέα έργα που εξασφάλισε η εταιρεία αφορούν την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στον Πειραιά, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ περίπου, την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής φυτικών εκχυλισμάτων της φαρμακευτικής εταιρείας DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη (φάση: χωματουργικές εργασίες και φέρων οργανισμός), προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και την κατασκευή Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Β΄ ΠΕΣΥ Ν. Αιγαίου), στον Δήμο Λινδίων Ρόδου, με προϋπολογισμό 0,5 εκατ. ευρώ περίπου. Τέλος, η ΕΚΑΤ-ΕΤΑΝ ανέλαβε το έργο επέκτασης κρηπιδωμάτων και ενίσχυσης δυτικού μώλου Λιμένα Ψεράμου, στον Δήμο Καλυμνίων, με προϋπολογισμό 0,7 εκατ. ευρώ περίπου. Με την ανάθεση των προαναφερθέντων έργων το νέο συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο για τον όμιλο υπερβαίνει τα 38 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή