Επίθεση αρτοποιών κατά υπουργείου Ανάπτυξης

Επίθεση αρτοποιών κατά υπουργείου Ανάπτυξης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτωπο με το υπουργείο Ανάπτυξης ανοίγουν οι αρτοποιοί. Τώρα ζητούν την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αρτοποιητικής νομοθεσίας και κατηγορούν την πολιτική του ηγεσία για λανθασμένους νομικούς χειρισμούς στο θέμα λειτουργίας των «θερμών γωνιών» (bake off) στα καταστήματα τροφίμων, υπόθεση που βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και η απόφασή του αναμένεται να είναι καταδικαστική.

Το σχέδιο νόμου που επεξεργάστηκε το υπουργείο Ανάπτυξης ύστερα από μακρύ διάλογο νομιμοποιεί μεν το bake off, θέτει ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα να συναντήσει την έντονη διαμαρτυρία των αρτοβιομηχάνων και των λιανεμπόρων. Τώρα, μερίδα των αρτοποιών και συγκεκριμένα η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών – Πειραιώς και Περιχώρων ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου. Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Συντεχνίας κ. A. Χρήστου είπε ότι πρέπει να συζητηθούν διατάξεις που αφορούν τις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης, την καθιέρωση ψωμιού από κατεψυγμένη ζύμη και την επισήμανση των προϊόντων. Με το νέο σύστημα που εισάγει το σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αρτοποιών, καθιερώνεται ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη, η οποία θα μπορούσε να προέλθει από χώρες εντός και εκτός της E.E. Κατηγόρησαν το Ανάπτυξης για λανθασμένη νομική τακτική, που ίσως να μην επιλέχθηκε τυχαία. Υπονοώντας ότι υιοθετήθηκε για να καταδικαστεί η χώρα και να απελευθερωθεί πλήρως η λειτουργία του bake off.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή