ΣΗΜΕΡΑ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο δρομολογίων από την ΑΝΕΚ «σπάει» το μέτωπο των ακτοπλόων

Στην κατάθεση δρομολογίων για την περίοδο Οκτωβρίου 2006 – Οκτωβρίου 2007 προχωράει η ANEK, δημιουργώντας το πρώτο «ρήγμα» στο μέτωπο των ακτοπλοϊκών εταιρειών έναντι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN), από το οποίο διεκδικούν την πλήρη απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Το σκεπτικό των ανθρώπων της ANEK, όπως ανέφερε στην «K» ο Μανώλης Γαλανάκης, αντιπρόεδρος της εταιρείας και α΄ αντιπρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (EEA), ήταν ότι εφόσον το υπουργείο προχώρησε σε κινήσεις προώθησης της απελευθέρωσης, τότε και οι εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων δρομολόγησης. O ίδιος σημείωσε, ακόμη, ότι «απελευθέρωση δεν σημαίνει αύξηση ναύλων». Μάλιστα, από την εταιρεία γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα ενεργοποιούνται -για την τρέχουσα περίοδο- σημαντικά εκπτωτικά πακέτα προς Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο, όπως: δωρεάν I.X. και δίκυκλα στην πρώτη διαδρομή, 50% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής των επιβατών και 20% στους ναύλους επιστροφής οχημάτων. Επίσης η εταιρεία ChampioFerries LTD, θυγατρική της ANEK, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δρομολογήσει το οχηματαγωγό πλοίο «Αρχάγγελος» στη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο με προορισμό την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή