Ανάγκη μακροχρόνιας τουριστικής πολιτικής

Ανάγκη μακροχρόνιας τουριστικής πολιτικής

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσδοκίες σε ορίζοντα 15ετίας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, εξέφρασε χθες στη Βουλή η υπουργός κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην πρώτη της κοινοβουλευτική παρουσία μετά την ανάληψη του υπουργείου. Το 2020, υποστήριξε, ο παγκόσμιος τουρισμός σε αριθμό αφίξεων θα είναι διπλάσιος από το σημερινό και 1,5 δισεκατομμύρια πολίτες αναμένεται να επισκεφθούν κάποια άλλη χώρα: «Χρειάζεται μια τουριστική πολιτική μακράς πνοής και ένα νέο κύμα τουριστικής ανάπτυξης, πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, για να κερδίσει η χώρα μας από την αλματώδη ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης»

Ως ζητούμενα η υπουργός ανέφερε την τόνωση της ζήτησης του τουριστικού μας προϊόντος (ενίσχυση της διαφημιστικής υποστήριξης, περισσότερες και καλύτερες και πιο στοχευμένες ενέργειες προβολής και επικοινωνίας) και ενίσχυση της προσφοράς του τουριστικού μας προϊόντος και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι είναι έτοιμα προς κατάθεση τα νομοσχέδια για τον Ιαματικό Τουρισμό και για τον Τουρισμό Υπαίθρου- Αγροτοτουρισμό.

Απαντώντας στα ερωτήματα των κ.κ. Αννας Διαμαντοπούλου, Χ.Πρωτόπαππα τόνισε ότι όντως έχουν ξεμπλοκάρει έξι μεγάλες επενδύσεις, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και οι οποίες λόγω των κενών των συμβάσεων του παρελθόντος είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις δικαστικής φύσεως. Τόνισε μάλιστα ότι δημιουργείται στο υπουργείο Διεύθυνση Υποδοχής Επενδυτικών Προτάσεων και Επιχειρηματικών Σχεδίων. Παρ’ όλα αυτά ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού κ. Δ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε ότι ο μεγάλος ασθενής είναι η δημόσια διοίκηση και η γραφειοκρατία: «Οταν για να διαπιστώσει και μόνον ένας επιχειρηματίας αν μπορεί να κάνει μια επένδυση χρειάζονται 16 εγκρίσεις, 9 αυτοψίες, 3 προμελέτες και να έχει επενδύσει το 25% της συνολικής επένδυσης, ποιος τρελός θα έλθει;» Τα προβλήματα στον τουρισμό δεν έχουν χρώμα, απάντησε η κ. Πετραλιά, αρνούμενη την παρελθοντολογία. Παραδέχθηκε τις καθυστερήσεις και παρουσιάστηκε μάλλον αγανακτισμένη από την αργοπορία δημιουργίας του συνεδριακού κέντρου στις εγκαταστάσεις του ταε κβον ντο, λέγοντας ότι για το θέμα αυτό συνεδρίασε η Διυπουργική. Διευκρίνισε ακόμη ότι καμία ανάθεση διαφημιστικού προγράμματος δεν έχει γίνει με απευθείας ανάθεση, αλλά ύστερα από διαγωνισμούς και ότι η ταμειακή κατάσταση των ΕΤΑ έχει αισθητά βελτιωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή