Πενταπλάσιοι πόροι από Γ΄ ΚΠΣ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Πενταπλάσιοι πόροι από Γ΄ ΚΠΣ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου του έργου «Θετικές Δράσεις υπέρ των γυναικών στις Μικρομεσαίες & Μεγάλες Επιχειρήσεις» που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας στο πλαίσιο του Γ΄ΚΠΣ, ανέρχεται σε 14.269.040,16 ευρώ.

Ο προϋπολογισμός αυτός είναι υπερπενταπλάσιος του πρώτου κύκλου (2.596.440 ευρώ) που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η γενική γραμματέας Ισότητας κ. Ευγενία Τσουμάνη, υπογράμμισαν τα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει έναντι του πρώτου κύκλου τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

– Αυξάνεται από 50% σε 75% η δημόσια συμμετοχή (75% από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και 25% από εθνικούς πόρους) και περιορίζεται η ιδιωτική συμμετοχή από 50% σε 25%.

– Απλοποιούνται οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την υποβολή προτάσεων οι οποίες θα γίνονται δεκτές ώς τη 10η Ιουλίου 2006. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν γνώση της προκήρυξης όπως και του οδηγού εφαρμογής από την ιστοσελίδα της ΓΓΙ (www.isotita.gr).

Στο δεύτερο έργο εντάσσονται οι πολιτικές εκπαίδευσης και η αντιμετώπιση των στερεότυπων μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία με σημαντικό -επιμέρους- στόχο τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των ΤΕΕ και ΙΕΚ σε όλη τη χώρα όπως και την on line σύνδεσή τους με τη βιβλιοθήκη γυναικείων θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Τρίτο εξίσου σημαντικό έργο είναι η ενίσχυση και επέκταση της παροχής συμβουλευτικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης των γυναικών στους τομείς της βίας, της απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή