Νέα συνάντηση Αράπογλου – εργαζομένων για την εξαγορά της Finansbank

Νέα συνάντηση Αράπογλου – εργαζομένων για την εξαγορά της Finansbank

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής (ΣΥΕΤΕ) και των Ασφαλιστικών Ταμείων της ETE θα συναντήσει σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου.

Η συνάντηση γίνεται για την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων αναφορικά με την εξαγορά της τουρκικής Finansbank και γίνεται μετά την αναβολή της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης που ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων της ETE. O ΣΥΕΤΕ, προκειμένου να συναίνεση για την μεγάλη αυτή εξαγορά, έχει ζητήσει από την διοίκηση της τράπεζας αναλυτικές πληροφορίες για τη συμφωνία, την αύξηση κεφαλαίου καθώς και διασφαλίσεις για τη συμμετοχή των ταμείων. Από την πλευρά της διοίκησης τονίζεται ότι ρήτρες εμπιστευτικότητας αλλά και οι απαιτήσεις των εποπτικόν αρχών δεν επιτρέπουν την δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών. Ετσι, η σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι εργαζόμενοι μεταδίδουν ότι αν δεν τους δοθεί η πληροφόρηση που ζητούν θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο για να εμποδίσουν την υλοποίηση της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του υπουργού Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη, εκπροσώπων των τραπεζών και της OTOE για το θέμα της συλλογικής σύμβασης. Σημειώνεται ότι οι τραπεζίτες θα παρευρεθούν στη συνάντηση εκπροσωπώντας μεμονωμένα την κάθε τράπεζα και όχι ως συλλογικό όργανο. Οι τραπεζίτες εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους θεωρώντας ότι στην εποχή μας οι επιχειρησιακές συμβάσεις καλύπτουν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.

Την Τρίτη 30 Μαΐου ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου αναμένεται να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προκειμένου να την ενημερώσει για την εξαγορά της Fianansbank και τη σχεδιαζόμενη μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ETE. O κ. Αράπογλου αν και είχε αρνηθεί πρόσκληση της Βουλής, την οποία χαρακτήρισε αναρμόδια, τελικά και εν μέσω έντονων αντιδράσεων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να υπαναχωρήσει.

Ο κ. Αράπογλου αφού ενημέρωσε τους μετόχους της τράπεζας για την εξαγορά στην πρόσφατη γενική συνέλευση, σημείωσε ότι πλέον είναι και στη διάθεση της Βουλής παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκ του νόμου καμία σχετική υποχρέωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή