Σοβαρή εμπλοκή στο μεγάλο έργο Μαλιακός – Κλειδί

Σοβαρή εμπλοκή στο μεγάλο έργο Μαλιακός – Κλειδί

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια παλιά υπόθεση, καθαρά νομικής φύσεως, καθυστερεί την ανάθεση του κρίσιμου έργου Μαλιακός – Κλειδί, μέσω του οποίου παρακάμπτεται η θανατηφόρα διάβαση των Τεμπών, ενώ απειλεί με παρατεταμένη εμπλοκή αρκετούς από τους διαγωνισμούς για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας, συνολικού ύψους περί τα επτά δισ. ευρώ. Προσφυγή, που έχει κατατεθεί στην Κομισιόν, επικαλείται το ασυμβίβαστο της διπλής ιδιότητας πρώην νομικού συμβούλου του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο οποίος την ίδια περίοδο κατείχε ταυτόχρονα θέση σε Δ.Σ. εταιρείας που διεκδίκησε το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί. Τόσο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας γνωμοδότησαν κατά της προσφυγής, αλλά η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθυστερεί.

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τέλος Ιουνίου και δηλώνουν αισιόδοξοι. Ανεπισήμως, εμφανίζονται ανήσυχοι γιατί μια θετική γνωμοδότηση δεν θα μπλοκάρει μόνο το τμήμα Μαλιακός – Κλειδί. Ενδέχεται να αποτελέσει αφορμή για σωρεία προσφυγών καθώς δεν είναι λίγα τα δικηγορικά γραφεία τα οποία εργάζονται ως σύμβουλοι του υπουργείου και στο πρόσφατο παρελθόν ήταν σύμβουλοι εργοληπτών. Το γεγονός ότι η απόφαση έχει καθυστερήσει εντείνει την ανησυχία, καθώς περιορίζονται τα περιθώρια ελιγμών στην περίπτωση που το υπουργείο κληθεί να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για το έργο Μαλιακός – Κλειδί, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων ύψους περί τα 225 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή