Διαδοχικές συναντήσεις Αλογοσκούφη με πρώην υπουργούς Οικονομικών

Διαδοχικές συναντήσεις Αλογοσκούφη με πρώην υπουργούς Οικονομικών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπειρία από τέσσερις πρώην συναδέλφους του (υπουργούς Οικονομικών) επιχειρεί να αντλήσει ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και να την ενσωματώσει στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Η πρώτη συνάντηση έγινε χθες, με τον επικεφαλής σήμερα των ΕΛΠΕ και παλαιότερα χρηματίσαντα υπουργό Εθνικής Οικονομίας, τον κ. Τίμο Χριστοδούλου. Θα ακολουθήσουν επαφές με τον κ. Στέφανο Μάνο, τον κ. Γ. Παπαντωνίου και τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ηδη στην πρόσκληση έχει ανταποκριθεί θετικά ο κ. Γ. Παπαντωνίου, ενώ προς στιγμήν παραμένουν αδιευκρίνιστες οι προθέσεις των κ. Μάνου και Χριστοδουλάκη. Χθες στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ παρουσίασε στον κ. Γ. Αλογοσκούφη μια σειρά από ιδέες και απόψεις για να καταστεί η οικονομία περισσότερο αποτελεσματική και ευέλικτη. Κατά τον κ. Χριστοδούλου, αν και όλα τα μακροοικονομικά μεγέθη εξελίσσονται καλά, υπάρχει και η αίσθηση ότι κάτι λείπει που είναι αναγκαίο για να καταστεί η βελτίωση μόνιμη κατάσταση. Ο κ. Χριστοδούλου έθεσε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας την απλοποίηση των επενδυτικών διαδικασιών στη χώρα. Εφερε μάλιστα σαν τρανό παράδειγμα την περίπτωση της μονάδας (παραγωγής ρεύματος) των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, που αδυνατεί να αρχίσει να εργάζεται.

Ενδιαφέρουσες αναμένεται να είναι οι συναντήσεις του κ. Αλογοσκούφη με τους δύο πρώην υπουργούς κ. Χριστοδουλάκη και Παπαντωνίου. Επί των ημερών τους (με βάση τα στοιχεία που ανέδειξε η απογραφή) έγινε θεσμός της οικονομίας η δημιουργική λογιστική και η παραποίηση της πραγματικότητας. Οι δύο πρώην υπουργοί δεν αποδέχονται τα αποτελέσματα της απογραφής και ισχυρίζονται ότι η απογραφή είχε πολιτικά κίνητρα και στόχο να πληγεί το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κλιμάκιο της Εurostat βρίσκεται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και μελετά το θέμα με τα αποθεματικά των ταμείων. Πρόκειται για τον καθορισμό της γνωστής «άσπρης τρύπας» που έχει προκαλέσει πολλές ενστάσεις από την πλευρά της Ε.Ε.

Σταθερή βελτίωση των δημοσιονομικών

Περί της πορείας της οικονομίας ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Παρουσίασε στον κ. Κ. Καραμανλή στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού στο τετράμηνο, που πιστοποιούν τη σταθερή βελτίωση των δημοσιονομικών. Παράλληλα έκανε και ενημέρωση για τις αποκρατικοποιήσεις, δίνοντας έμφαση στην επιτυχημένη διάθεση του 35% του Τ.Τ. Ο πρωθυπουργός κατά τις πληροφορίες ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να υπάρξει εμμονή στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και συνέχιση της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής. Η κυβερνητική στόχευση είναι για το 2006 το ΑΕΠ να αυξηθεί με ρυθμό 3,8%, ο πληθωρισμός να βρεθεί στο 3% και το έλλειμμα του προϋπολογισμού να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,8%. Την Τετάρτη, όπως είπε ο υπουργός, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νόμου σχετικά με την εισοδηματική πολιτική στις ΔΕΚΟ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή