Πρωτοβουλία για συναίνεση στην οικονομία

Πρωτοβουλία για συναίνεση στην οικονομία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συναίνεση σε στρατηγικά θέματα που αφορούν στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής προωθεί η κυβέρνηση. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος ξεκίνησε κύκλο επαφών με προκατόχους του.

Οι επαφές άρχισαν με τον κ. Τίμο Χριστοδούλου, ο οποίος -πέρα από πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. σήμερα- διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον κ. Στέφανο Μάνο, τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου και τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη. Στην πρόσκληση έχει ανταποκριθεί θετικά ο κ. Παπαντωνίου, ενώ αδιευκρίνιστες είναι οι προθέσεις των άλλων δύο.

Χθες, ο κ. Χριστοδούλου παρουσίασε στον κ. Αλογοσκούφη απόψεις για να καταστεί η οικονομία ευέλικτη. Εθεσε ως θέμα άμεσης προτεραιότητας την απλοποίηση των επενδυτικών διαδικασιών στη χώρα. Εφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της μονάδας (παραγωγής ρεύματος) των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη, που αδυνατεί να αρχίσει να εργάζεται.

Ενδιαφέρουσες θα είναι οι συναντήσεις του κ. Αλογοσκούφη με τους δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκη και Παπαντωνίου, οι οποίοι σύμφωνα με την απογραφή της κυβέρνησης αλλοίωναν τα στοιχεία της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή