Στο μικροσκόπιο οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ

Στο μικροσκόπιο οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πορεία των μεταρρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ εξετάζει σήμερα το μεσημέρι η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει στο υπουργείο Οικονομίας.

Μείζον ζήτημα είναι το αποτέλεσμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τα μισθολογικά με βάση την κυβερνητική γραμμή για αυξήσεις 3% εφέτος και 4% του χρόνου, με συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας 5% και 6% αντίστοιχα. Σύμφωνα με δύο πίνακες που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομίας -στα μέσα Μαΐου- υπήρχαν 29 εταιρείες που είτε συμφώνησαν είτε είχαν δεσμευθεί να συμφωνήσουν και 15 άλλες, όπου οι συμφωνίες εκκρεμούσαν. Για όσες ΔΕΚΟ δεν υπάρξουν συμφωνίες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθέτηση των συγκεκριμένων αυξήσεων.

Επίσης, η Διυπουργική Επιτροπή θα συζητήσει τη διαδικασία κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων, η οποία λήγει για τις ΔΕΚΟ στις 30 Ιουλίου. Τέλος, θα εξετάσει την πορεία κατάρτισης κανονισμών λειτουργίας που θα πρέπει να υποβάλουν οι ΔΕΚΟ μέχρι τέλος Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτό, θα θιγούν θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, τα οποία πρέπει να ενσωματωθούν στις δημόσιες επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή