Πάνω από 620 εκατ. ευρώ αξίζουν τα κτίρια και τα οικόπεδα της ΤτΕ

Πάνω από 620 εκατ. ευρώ αξίζουν τα κτίρια και τα οικόπεδα της ΤτΕ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεπερνά τα 620 εκατομμύρια ευρώ η συνολική αξία των ακινήτων της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με την τελευταία αποτίμηση που δημοσιεύθηκε στον ισολογισμό της για τη χρήση του 2005. Η πραγματική τους αξία υπολογίζεται υψηλότερη, αφού μόνο για τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις τους, στον ισολογισμό έχουν προβλεφθεί αποσβάσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία της Τραπέζης της Ελλάδος περιλαμβάνει οικόπεδα, κτίρια και κτίρια υπό κατασκευή που είναι διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια. Συνολικά αριθμεί 95 ακίνητα, στα οποία στεγάζονται περίπου 3.000 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών στο κέντρο της Αθήνας. Δηλαδή αντιστοιχεί ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 213.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Εντός της Αττικής έχει στην κατοχή της 15 ακίνητα. Εχει δύο κτίρια σε Πειραιά και Παλαιό Φάληρο, δύο στο κέντρο της Αθήνας, δύο στο Χαλάνδρι και από ένα σε Αγία Παρασκευή, Αιγάλεω, Ελευσίνα, Θήβα, Περιστέρι κ.α. Επίσης έχει άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται διάσπαρτα στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το προσωπικό της Τραπέζης της Ελλάδος ανέρχεται σε 2.902 άτομα, όταν πριν από έξι χρόνια ξεπερνούσαν τα 3.170.

Στα ακίνητα της Τραπέζης της Ελλάδος στεγάζονται οι οικονομικές υπηρεσίες, όπου απασχολούνται 1.155 άτομα, και τα ταμεία, όπου εργάζονται 883 ταμίες. Επίσης, απασχολεί 320 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας, 56 άτομα βοηθητικό προσωπικό και 86 καθαρίστριες, 38 οικονομολόγους, 32 δικηγόρους και 33 δακτυλογράφους. Τέλος, στη διοίκηση, η οποία στεγάζεται στο κεντρικό κατάστημα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 21 στην Αθήνα, περιλαμβάνονται έξι άτομα.

Η αξία των ακινήτων της Τραπέζης της Ελλάδος είναι σχεδόν τριπλάσια από τα καθαρά της κέρδη (228,5 εκατομμύρια ευρώ το 2005, έναντι 205,6 εκατομμύρια ευρώ το 2004). Τα κέρδη της προέρχονται από έσοδα από τόκους, προμήθειες και διάφορες ωφέλειες από εργασίες εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και από συναλλαγές με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα άλλα μέλη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τράπεζών (ΕΣΚΤ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή