Διάλογος για τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας

Διάλογος για τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση για έναρξη διαβούλευσης με θέμα τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας θα απευθύνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας προς τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΕ. Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση σε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης. Οι εταίροι θα κληθούν να διεξάγουν διάλογο βάσει των 14 ερωτημάτων που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Πράσινη Βίβλο που δημοσιοποίησε στις 22 Νοεμβρίου. O διάλογος θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2007 με στόχο να αντικατοπτριστεί και στο εργατικό δίκαιο η ποικιλομορφία των εργασιακών σχέσεων και μορφών εργασίας που συχνά παραμένουν άτυπες στη σφαίρα της αδήλωτης εργασίας και της παραοικονομίας.

Τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη διαδικασία αποτύπωσε ο υπουργός Απασχόλησης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες την περασμένη Παρασκευή. «Πρέπει να βρούμε μορφές προστασίας που θα είναι ανάλογες με την προστασία που έχουν οι εργαζόμενοι στις κλασικές και παραδοσιακές μορφές εργασίας, με στόχο, οι εργαζόμενοι σε αυτές τις νέες μορφές να μην έχουν λιγότερο ευνοϊκή μεταχείριση» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιτουρίδης.

Η ολοκλήρωση της διαβούλευσης αναμένεται να προκαλέσει τις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Ηδη το υπουργείο προσανατολίζεται στην αναζήτηση νομικού συμβούλου που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο καθηγητής εργατικού δικαίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κ. Ιωαν. Κουκιάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή