Εισαγόμενα κρέατα βαπτίσθηκαν ελληνικά

Εισαγόμενα κρέατα βαπτίσθηκαν ελληνικά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομες «ελληνοποιήσεις» εισαγόμενων κρεάτων αποκάλυψαν έλεγχοι του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 6 κρεοπωλεία της περιφέρειας Αττικής. Για καθεμιά από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις και οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων επιχειρήσεων, πλέον των άλλων διοικητικών κυρώσεων, παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι η πώληση εισαγόμενων κρεάτων ως ελληνικά αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή για την οποία επιβάλλονται χρηματικά πρόστιμα από τον υπουργό Ανάπτυξης ή το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ από 2.000 έως 1.000.000 ευρώ!

Ειδικότερα, οι παραβάσεις εντοπίσθηκαν στο κρεοπωλείο K. Τσαρέα, επί της Λ. Δημοκρατίας στον Μαραθώνα, στο κρεοπωλείο-οπωροπωλείο Π. Οικονόμου στο Καπανδρίτι Αττικής, στο κρεοπωλείο Ευ. Βλάχου επίσης στο Καπανδρίτι, στο κατάστημα πώλησης κρεάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων & συναφών ειδών του Γ. K. Ρούση στις Αφίδνες, στο κατάστημα κρέατα-αλλαντικά-τυριά του N. Σταματίου επί της Λ. Μαραθώνος στην Ανοιξη και στο κρεοπωλείο Αφοι Νέτη O.E. επί της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Αγιο Στέφανο. O ΕΦΕΤ καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων να τηρούν όσα προβλέπει η νομοθεσία, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων αλλά και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών θα συνεχιστούν το ίδιο συστηματικά σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα, δε, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή