Επιβαρύνσεις δι’ ενοποιήσεως στη φορολογία των ακινήτων

Επιβαρύνσεις δι’ ενοποιήσεως στη φορολογία των ακινήτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εφαρμογή ενιαίου φόρου στα ακίνητα σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο οποίος θα επιβάλλεται κάθε χρόνο πάνω στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων με βάση την αντικειμενική αξία.

Ο νέος φόρος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, θα προσδιορίζεται βάσει της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και οι φορολογούμενοι θα καλούνται να πληρώσουν κάθε έτος, μαζί με την υποβολή της φορολογικής τους δηλώσης, φόρο που θα ισούται με το 0,25% της αξίας του ακινήτου, ανάλογα πάντα με την αξια του ακινήτου και τα δηλωθέντα εισοδήματα.Δεν αποκλείεται ο ανωτέρω συντελεστής να τροποποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο.

Οι φόροι που θα συγχωνευθούν είναι ο ΦΜΑΠ, το τέλος ακίνητης περιουσίας και ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Επίσης, στον νέο φόρο θα ενσωματωθούν ο συμπληρωματικός φόρος στα εισοδήματα από ακίνητα, ο φόρος ιδιοκατοίκησης και ενδεχομένως διάφοροι άλλοι φόροι που επιβάλλονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ

Υπάρχει «φούσκα» στην αγορά ακινήτων; Ο Αλαν Γκρίνσπαν θα απαντούσε ότι μία φούσκα την καταλαβαίνεις μόνο όταν σκάσει. Η «Οικονομική Κ» ζήτησε την άποψη δύο στελεχών της αγοράς, από τον Σύμβουλο Ανάπτυξης Ακινήτων Ακη Κυριατζή και τον μεσίτη Λευτέρη Ποταμιάνο, οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την ύπαρξη ή μη της φούσκας στην ελληνική αγορά ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή