«Ξεπούλημα και πραξικόπημα»

«Ξεπούλημα και πραξικόπημα»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «αφελληνισμό ενός πολύ σημαντικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας» κατηγόρησε την κυβέρνηση η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βάσω Παπανδρέου «Η κυβέρνηση προχωράει στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και μάλιστα με πραξικόπημα, ενάντια στα συμφέροντα της χώρας και των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση, θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν να αποτρέψει, και ως κυβέρνηση να ανατρέψει μια τέτοια εξέλιξη» δήλωσε.

Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνος. «H κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ξεπέρασε πια τα όρια. Κάνει μια επίθεση ενάντια στα οικονομικά του ελληνικού λαού και των Ελλήνων πολιτών, διότι εγκαταλείπει τη δημόσια περιουσία, δηλαδή τον πιο προωθημένο και κερδοφόρο δημόσιο Οργανισμό, ο οποίος είναι ο ΟΤΕ, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων, ανατρέποντας την σύμβαση που έχουν με νόμο» δήλωσε.

«Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου και καλής θέλησης για αλλαγή του κανονισμού εργασίας στον ΟΤΕ», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος.

«Ο νόμος δίδει χρονικό περιθώριο τεσσάρων μηνών για διαβουλεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αλλαγή του κανονισμού εργασίας. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε ο νόμος προβλέπει ότι η αλλαγή γίνεται με νομοθετική ρύθμιση» επισήμανε ο κ. Ρουσόπουλος ενώ υπενθύμισε και το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων, προκειμένου να λειτουργήσουν καλύτερα σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή