Υπάρχει ολιγοπώλιο στο γάλα, δηλώνει ο Αλ. Κοντός

Υπάρχει ολιγοπώλιο στο γάλα, δηλώνει ο Αλ. Κοντός

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμένουν στις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις τους τα υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε ό,τι αφορά την αύξηση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, με τις όποιες αποφάσεις να παραπέμπονται μετά τη γνωστοποίηση της εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εν λόγω αγορά που αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα. H διαφωνία επαναδιατυπώθηκε χθες σε τοποθετήσεις των υφυπουργών Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλεξ. Κοντού, μετά το πέρας σύσκεψης που είχε μεταξύ άλλων ως κύριο θέμα την εντατικοποίηση των ελέγχων εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το υπουργείο Ανάπτυξης διά στόματος Παπαθανασίου προτείνει την αύξηση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, εκτιμώντας ότι τούτο θα συμβάλει στην πτώση των λιανικών τιμών με την είσοδο εισαγομένων προϊόντων, αφού το σημερινό πενθήμερο που ισχύει λειτουργεί αποτρεπτικά. Από τη δική του πλευρά, το Αγροτικής Ανάπτυξης δεν επιθυμεί να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του γάλακτος, καθώς πιστεύει ότι έτσι θα πληγούν οι παραγωγοί γάλακτος. «Τα υπουργεία εμμένουν στις απόψεις τους και μετά το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα αποφασιστεί τι θα γίνει», δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Απαντώντας σε ερωτήσεις γύρω από το θέμα του γάλακτος, ο κ. Κοντός είπε «υπάρχει ολιγοπωλιακή κατάσταση στο γάλα, ενώ το κίνημα των αγροτών είναι διασπασμένο και διασκορπισμένο».

Εν τω μεταξύ, και οι δυο υφυπουργοί ξεκαθάρισαν ότι οι έλεγχοι στην αγορά φέτος θα είναι περισσότεροι από ποτέ, ενώ θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή