Παραλύει τη χώρα η σημερινή απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Παραλύει τη χώρα η σημερινή απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαίρεση τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ τα οποία θα ακινητοποιηθούν μόνο στην αρχή ή στο τέλος της βάρδιας, τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παραμένουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες. H γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, έχοντας την υποστήριξη μεγάλων Ομοσπονδιών, εξαγγέλθηκε με αιχμή τον κρατικό Προϋπολογισμό, την ακρίβεια και την ανεργία. Αναμένεται να επηρεάσει όλο τον δημόσιο τομέα και τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, λόγω των στάσεων εργασίας της ΟΣΠΑ και της ΠΝΟ. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία, θα απέχουν από την εργασία τους καθηγητές και δάσκαλοι, ενώ προβλήματα αναμένονται και στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών ιατρών και της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 12.00 μ. στο Πεδίον του Αρεως. H συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11.00 π. μ. στην πλατεία Κοτζιά. Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στα γραφεία των μεγάλων Ομοσπονδιών και στην περιφέρεια του κέντρου της Αθήνας. Θα ακολουθήσουν συλλαλητήρια προς τη Βουλή και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Λόγω των κινητοποιήσεων η Τροχαία θα προβεί σε ευρείας έκτασης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας και του Πειραιά μετά τις 10.00 π. μ.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η ΟΣΠΑ συμμετέχει με τρίωρη στάση από τις 12.00 μ.. Απο τις Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοινώθηκε η ακύρωση 13 δρομολογίων εσωτερικού.

Επίσης, τετράωρη σταση εξήγγειλε και η ΠΟΣΠΕΡΤ από τις 11.00 π. μ.

Την πιστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και των εγκυκλίων που έχουν αποσταλεί σχετικά με την περικοπή αποδοχών των συμμετεχόντων στην απεργία ή σε στάση εργασίας, επισήμανε με εγκύκλιό του προς όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και τομείς του Δημοσίου ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή