ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πολυχώρο Ανεσις το τέταρτο κατάστημα της Ιmaginarium

Το τέταρτο κατάστημα της αλυσίδας καταστημάτων παιδικών παιχνιδιών Imaginarium ξεκίνησε τη λειτουργία του στα μέσα Δεκεμβρίου. Το νέο κατάστημα της ισπανικής αλυσίδας, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από τον όμιλο Χαραγκιώνη, θα στεγαστεί στον πολυχώρο ψυχαγωγίας Ανεσις, επί της λεωφόρου Κηφισίας 14, στο ακίνητο δηλαδή που έχει αναδιαμορφώσει ο όμιλος. Ο πολυχώρος Ανεσις αποτελείται από 2.500 τ.μ., ενώ μετά την πρώτη ατυχή του συνολική εκμίσθωση σε επιχειρηματία, επαναμισθώνεται τμηματικά, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των χώρων του. Το κτίριο μετατράπηκε σε πολυχώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας με μετατροπή του παλιού κινηματογράφου σε ένα υπερσύγχρονο θέατρο 280 θέσεων στο ισόγειο, το μοναδικό μέχρι τώρα στην Κηφισίας, ενώ σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός δεύτερου θεάτρου χωρητικότητας 500 ατόμων στο Β΄ όροφο με ανοιγόμενη οροφή και με την κατάλληλη υποδομή για να λειτουργεί όλο το χρόνο. Επιπλέον, στο ισόγειο λειτουργεί OTESHOP 170 τ.μ., ενώ στον πρώτο όροφο και σε τμήμα του ισογείου μεγάλο caf εστιατόριο για όλες τις ώρες της ημέρας με θέα στον Λυκαβηττό. Το εμπορικό σήμα της Imaginarium ανήκει στην εταιρεία Step Two SA, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκοσμίως. Σήμερα αριθμεί συνολικά 310 καταστήματα σε 26 χώρες, ενώ απασχολεί περισσότερα από 1.400 άτομα διεθνώς.

Τέλη του 2008 η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών»

Στα τέλη του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» που αναπτύσσει επί της λεωφόρου Συγγρού το Ιδρυμα Ωνάση. Η έναρξη της κατασκευής του έργου έγινε το φθινόπωρο του 2002 και ο προϋπολογισμός τανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ περίπου επιπλέον της αξίας του οικοπέδου. Η κατασκευή γίνεται με το σύστημα της αναθέσεως των εργασιών σε εργολάβους που επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού. Το κτίριο θα έχει ύψος 27 μέτρα και στο εσωτερικό του, συνολικό εμβαδόν 18.000 τ.μ. και θα περιλαμβάνει: μια μεγάλη αμφιθεατρική αίθουσα 900 θέσεων με σκηνή για συμφωνική ορχήστρα, θεατρικές παραστάσεις, όπερα, χορό, κινηματογράφο, διαλέξεις, φιλοξενία συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων, κ.λπ, αίθουσα 220 θέσεων για μικρότερες μουσικές, θεατρικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις, ειδικές κινηματογραφικές προβολές, φιλοξενία συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων, κ.λπ. Επίσης, ένας εκ των ορόφων συνολικής επιφανείας 700 τ.μ. θα φιλοξενεί εκθέσεις έργων τέχνης, ενώ θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο, ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, στούντιο επαγγελματικών ηχογραφήσεων, εστιατόριο με υπαίθριο χώρο για καλλιτεχνικές παραστάσεις χωρητικότητας 200 περίπου θέσεων, βοηθητικούς χώρους και χώρους δεξιώσεων, καθώς και υπόγειους χώρους αποθηκεύσεως και σταθμεύσεως αυτοκινήτων για τους χρήστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή