Καρτέλ γάλακτος από «17» στο πόρισμα

Καρτέλ γάλακτος από «17» στο πόρισμα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταπέλτης για την αγορά γάλακτος είναι η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, η οποία πιστοποιεί καρτέλ τόσο σε επίπεδο τιμών παραγωγού όσο και λιανικής. Πρόκειται για τη σημαντικότερη έως τώρα υπόθεση που θα έλθει προς εκδίκαση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, εξαιτίας του πλήθους και του μεγέθους των εγκαλουμένων εταιρειών αλλά και της σημασίας που έχουν τα προϊόντα γάλακτος -είδη πρώτης ανάγκης- για τους καταναλωτές. Ούτε λίγο ούτε πολύ 17 επιχειρήσεις παραγωγής, χονδρικής και λιανικής πώλησης γαλακτοκομικών προϊόντων κατηγορούνται για τέσσερις σοβαρές παραβάσεις του δικαίου του ανταγωνισμού, που επισύρουν και τσουχτερά πρόστιμα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 8 Φεβρουαρίου από την Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς από τη νομοθεσία οι εμπλεκόμενοι έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον ένα μήνα για να ετοιμάσουν τις θέσεις τους. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι εγκαλούμενες επιχειρήσεις δεν πήγαν χθες να παραλάβουν την εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης – «δεν έχουμε λάβει γνώση», «δεν μας έστειλε κανείς τίποτα», ήταν μερικές από τις απαντήσεις που έδιναν στελέχη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή