ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις συζητήσεις παραμένει το ενδιαφέρον για τη Δοκό

Δεν επιβεβαιώνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, η εξαγορά μεγάλου τμήματος της νήσου Δοκός, πλησίον της Υδρας, από τον κυπριακό όμιλο Κερλέγκου, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο όμιλος Κερλέγκου έχει εκδηλώσει μεν ενδιαφέρον για εξαγορά εκτάσεων στο νησί, αλλά δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε κάποια αγορά, παρά τις περί του αντιθέτου αναφορές από κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, οι ζυμώσεις είναι έντονες και όπως πληροφορούμεθα, μέρος των σημερινών κατόχων εκτάσεων γης στο νησί έχουν ήδη προσεγγιστεί από την πλευρά Κερλέγκου, ώστε να διαπιστωθούν οι προθέσεις τους. Ωστόσο, στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το νησί είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και αδόμητη ζώνη Α’, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται καμιά νέα δόμηση σε αυτό.

Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε, το σύνολο του νησιού, πλην ορισμένων τμημάτων ελαιώνα, έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση. Οσον αφορά δε τον ενάλιο χώρο, αυτός θεωρείται αρχαιολογικό πάρκο, λόγω της ύπαρξης του αρχαιότερου γνωστού ναυαγίου 4.500 ετών. Μάλιστα, το ΣτΕ απέρριψε προσφυγές συνεταιριστών, που ζητούσαν την μεταβολή του καθεστώτος προστασίας του νησιού.

Ως εκ τούτου, είναι τουλάχιστον περίεργο, πώς εμφανίζονται υποψήφιοι αγοραστές για μία περιοχή, όπου εκ των πραγμάτων, δεν είναι εφικτή η ανάπτυξη ακινήτων, πόσω μάλλον τουριστικών θερέτρων.

Εurobank Properties ΑΕΕΑΠ

Την ένταξή της στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE EPRA/NAREIT Global Real Estate Index ανακοίνωσε η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρακολουθείται ως benchmark από το σύνολο της παγκόσμιας θεσμικής επενδυτικής κοινότητας, περιλαμβάνει 326 εταιρείες και υπολογίζεται σε καθημερινή βάση μέσω του Euronext Indices Β.V.

Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία που συμπεριλαμβάνεται από σήμερα στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη.

Σημειώνεται ότι στον σχετικό δείκτη συμμετέχει μια ακόμα ελληνική εταιρεία η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Η EUROPEAN PUBLIC REAL ESTATE ASSOCIATION (EPRA) είναι μία μη κερδοσκοπική ένωση των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένων σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια real estate εταιρειών και θεσμικών επενδυτών ακινήτων. Η NATIONAL ASSOCIATION OF REAL ESTATE INVESTMENT TRUSTS (NAREIT) είναι η ένωση του συνόλου των Επενδυτικών Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή