Τα στοιχεία οδηγούν στην εμπέδωση καλού οικονομικού κλίματος

Τα στοιχεία οδηγούν στην εμπέδωση καλού οικονομικού κλίματος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα τελικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος για την ανάπτυξη της χώρας το 2006, η οποία πλέον κατά τα 2/3 στηρίζεται σε επενδύσεις και εξαγωγές. Εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ έκλεισε τον περασμένο χρόνο μεταξύ 4,1% και 4,2% έναντι του 3,8% που περιείχε η αρχική επίσημη κυβερνητική πρόβλεψη. Τα επίσημα μεγέθη θα δημοσιοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα φέρουν ως καταλύτες της ανάπτυξης τις εξαγωγές και τις επενδύσεις, που αποτελούν και τις προμετωπίδες του καλού οικονομικού κλίματος που εμπεδώνεται. Από τα στοιχεία της ΕΣΥΕ προκύπτει ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 19% το πρώτο ενδεκάμηνο του 2006, από 13% που είχαν αυξηθεί ολόκληρο το 2005.

Στον τομέα των επενδύσεων τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας δείχνουν ότι η επενδυτική νομοθεσία αποδίδει. Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί (από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα) 2.872 επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Ενθαρρυντικό γεγονός είναι και η πορεία του δείκτη οικονομικού κλίματος, ο οποίος παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση από τον Ιούνιο του 2005 και μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή