Ο.Α.: απειλούν με «λουκέτο» οι εργαζόμενοι

Ο.Α.: απειλούν με «λουκέτο» οι εργαζόμενοι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κλείσιμο των αεροδρομίων όλης της χώρας για μία ημέρα απειλούν οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στο «ξεπούλημα» της εταιρείας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε μια προσπάθεια διάψευσης των φωνών που υποστηρίζουν ότι η λύση της υπαγωγής στο άρθρο 44 ή η τμηματική πώληση της εταιρείας βρίσκει σύμφωνους τους εργαζομένους, η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) αναρωτιέται εγγράφως εάν η κυβέρνηση μπορεί να σηκώσει το βάρος των κλειστών αεροδρομίων της χώρας ακόμη και για μία ημέρα.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή επισημαίνουν ότι εκκρεμούν προσφυγές της εταιρείας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αμφισβητούν την εγκυρότητα και το ύψος των προστίμων, που έχει επιβάλει η Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι είναι πρόωρη η διεκδίκηση του συμψηφισμού των χρεών της εταιρείας (550 εκατ. ευρώ) με αυτά που χρωστά το Δημόσιο (750 εκατ. ευρώ) προς την Ολυμπιακή.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΣΠΑ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση κρατά την Ολυμπιακή σε χαμηλή πτήση ενόψει εκλογών, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει στην προεκλογική διακίνηση ψηφοφόρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή