Σε λειτουργία το πρώτο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Μαγικό Ξάνθης

Σε λειτουργία το πρώτο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Μαγικό Ξάνθης

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Μαγικό Ξάνθης ονομαστικής ισχύος 100 kWp. Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο ανήκει στην εταιρεία «Φωτοβολταϊκό Πάρκο Ξάνθης Α.Ε.», συμφερόντων της οικογένειας Χαλιορή, είναι το πρώτο στην Ελλάδα το οποίο κατασκευάζεται και συνδέεται με το δίκτυο της ΔΕΗ, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο (Νόμος 3468/ΦΕΚ129 27/6/2006).

Το έργο αυτό σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ECOSYS, η οποία ειδικεύεται στον χώρο των Φωτοβολταϊκών.

Επένδυση

Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 650.000 ευρώ περίπου και έχει κατατεθεί αίτηση για την υπαγωγή της στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται στο 55% της συνολικής επένδυσης.

Οι εργασίες κατασκευής του έργου έχουν ολοκληρωθεί και ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής έχει ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύνδεσης με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) και η υπογραφή της σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με το ΔΕΣΜΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή