Σε συγχώνευση προχωρούν ΓΑΙΑΟΣΕ και Εμπορευματικά Κέντρα A.E.

Σε συγχώνευση προχωρούν ΓΑΙΑΟΣΕ και Εμπορευματικά Κέντρα A.E.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση της ΓΑΙΑΟΣΕ με την Εμπορευματικά Κέντρα A.E., των δύο θυγατρικών εταιρειών του ΟΣΕ που είναι επιφορτισμένες με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των δύο εταιρειών κ. Δημ. Βαμβακόπουλος, σε ομιλία του σε συνέδριο για την ακίνητη περιουσία που διοργάνωσε το δικηγορικό γραφείο Λυκουρέζου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Βαμβακόπουλος η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΟΣΕ ανέρχεται σε 4,6 δισ. ευρώ, ενώ η εκμετάλλευσή τους θα γίνει με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα στο πλαίσιο των σχετικών συμπράξεων. Αυτή την περίοδο η Εμπορευματικά Κέντρα A.E. προωθεί τις διαδικασίες για την παραχώρηση της ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του εμπορευματικού πάρκου στο Θριάσιο Πεδίο, σε έκταση 2.200 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 600 στρέμματα θα φιλοξενήσουν αποθηκευτικούς χώρους. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η B΄ φάση του διαγωνισμού με τη συμμετοχή των τεσσάρων κοινοπραξιών που έχουν επιλεγεί και στις οποίες συμμετέχει το σύνολο των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων της χώρας. Επίσης, έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, σε έκταση 672 στρεμμάτων, και έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες και το επιχειρηματικό σχέδιο. Πέραν αυτών, η διοίκηση της Εμπορευματικά Κέντρα προωθεί, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, για την ανάπτυξη δύο ακόμα κέντρων σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα.

Σταθμός Πειραιά

Σε ό,τι αφορά τη ΓΑΙΑΟΣΕ, αυτή την περίοδο «τρέχει» ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά, που εξυπηρετεί τον προαστιακό. Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη κτιριακού συγκροτήματος 37.000 τ.μ. σε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 15.000 τ.μ. Οι χρήσεις γης προβλέπουν την ανάπτυξη χώρων γραφείων, εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων, αναψυκτηρίων, κέντρων διασκέδασης-αναψυχής, χώρων συνάθροισης κοινού, γυμναστηρίων, πολιτιστικών λειτουργιών, καθώς και χώρων στάθμευσης. Επίσης, η ΓΑΙΑΟΣΕ εξετάζει τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών και σε άλλα ακίνητα του ΟΣΕ, όπως στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών (η συνολική έκταση του ακινήτου είναι 110 στρέμματα, ενώ εκεί θα δημιουργηθεί ο Ενιαίος Κεντρικός Επιβατικός Σταθμός), στο μηχανοστάσιο αποθήκης υλικού Πειραιά (έκτασης 122 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης 80.000 τ.μ.) και στο οικόπεδο που στεγάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πειραιώς – Αγίου Διονυσίου (έκτασης 18 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης σε 9.000 τ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή