ΑΔΕΔΥ: Στα 1.250 ευρώ ο βασικός μισθός

ΑΔΕΔΥ: Στα 1.250 ευρώ ο βασικός μισθός

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διατύπωση συγκεκριμένων απαντήσεων στα αιτήματα που προβάλλει εδώ και τρία χρόνια, θέτει ως προϋπόθεση, η ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδικασίες συλλογικής διαβούλευσης για το 2007. Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον διάλογο (αν και θεωρείται πολύ πιθανό να ακυρωθεί λόγω της εισόδου σε προεκλογική περίοδο), είναι οι εξής:

– Αύξηση του βασικού μισθού στα 1.250 ευρώ, με ενσωμάτωση των επιδομάτων, ώστε να διαμορφωθεί μια ενιαία βάση για τη συγκρότηση μισθολογίου.

– Καταβολή διορθωτικού ποσού για την αντιστάθμιση της ονομαστικής μείωσης των μισθών το 2006 (λόγω των κρατήσεων στην κύρια σύνταξη).

– Ενταξη των εργαζομένων (OTA και Νοσοκομειακοί) στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

– Λήψη πολιτικών και διοικητικών μέτρων για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί υγιεινής και ασφάλειας και προώθηση ρύθμισης για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Ενδεικτική της καθυστέρησης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρος, είναι ότι ακόμη και για την προαναγγελθείσα ένταξη (των εργαζομένων στους OTA) στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών δεν έχει κατατεθεί σ/ν, παρά μόνο μια επιστολή του κ. Πρ. Παυλόπουλου. Χθες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε κείμενο που απέστειλε προς τους συναρμόδιους υπουργούς, επέμεινε πως αρκετές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας. Περιγράφει για πολλοστή φορά το φαινόμενο, υπάλληλοι με τα ίδια τυπικά προσόντα και τα ίδια εργασιακά καθήκοντα να έχουν σημαντικές μισθολογικές διαφορές, ενώ θέτει εκ νέου την απουσία κινήτρου για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένου. Σύμφωνα με την πρόταση που διατυπώνει, η εσωτερική μισθολογική σχέση για κάθε κατηγορία πρέπει να διαμορφωθεί σε 1 προς 2, ενώ η εξωτερική σχέση (μισθός αποφοίτου υποχρεωτικής εκπαίδευσης προς μισθό πανεπιστημιακής) πρέπει να είναι 1 προς 3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή