Εντονότερη η ελληνική παρουσία στην αγορά της Βουλγαρίας

Εντονότερη η ελληνική παρουσία στην αγορά της Βουλγαρίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύεται η παρουσία των ελληνικών εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων στην αγορά της Βουλγαρίας, καθώς οι αισθητά χαμηλότερες αξίες της γης σε συνδυασμό με τις μεγάλες υπεραξίες που υπόσχεται η αναπτυσσόμενη βουλγαρική αγορά, την καθιστά μια πολύ καλή επενδυτική επιλογή. Μετά λοιπόν τους ομίλους της ΓΕΚ και της LAMDA Development, ήρθε η σειρά της Μηχανικής να ενισχύσει την παρουσία της στη βουλγαρική αγορά ακινήτων με την αγορά ενός ακόμα οικοπέδου.

Πρόκειται για έκταση 70 στρεμμάτων στους πρόποδες του όρους Vitosha στη Σόφια. Η εταιρεία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος, συνολικής επιφάνειας περί τα 56.000 τ.μ. σε μια περίοδο που η ζήτηση για ποιοτικότερες κατοικίες είναι μεγάλη και διαρκώς αυξανόμενη, σε μια χώρα που το διαθέσιμο εισόδημα ενισχύεται διαρκώς. Μάλιστα, το συγκρότημα θα απευθυνθεί σε ανθρώπους της μεσαίας τάξης, που πληθαίνει διαρκώς, ενώ οι κατοικίες θα είναι κυρίως μεζονέτες, αφού ο συντελεστής δόμησης είναι χαμηλός.

Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης τίθενται σταδιακά και οι επενδύσεις της Μηχανικής στη Ρωσία, μέσω της εκεί θυγατρικής. Εως τα τέλη του μήνα, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του συγκροτήματος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Μόσχα, σε μία έκταση 20 στρεμμάτων. Εκεί, η εταιρεία δρομολογεί την ανάπτυξη τριών πολυώροφων κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 157.190 τ.μ.

Εξ αυτών, το 66% θα αφορά κτίρια γραφείων, το 25% ξενοδοχείο και διαμερίσματα και το υπόλοιπο 9% θα περιλαμβάνει εμπορικές χρήσεις. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 236 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή