Το κόστος αγοράς νεόδμητης κατοικίας

Το κόστος αγοράς νεόδμητης κατοικίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχής γενομένης από το Βουκουρέστι, τα θεωρούμενα φθηνά διαμερίσματα στα προάστια της πόλης κυμαίνονται από 1.000 έως 1.250 ευρώ τ.μ. Αν κινηθεί κανείς σε πολυτελείς κατασκευές στις καλύτερες συνοικίες της πόλης, οι οποίες απευθύνονται κυρίως σε ξένους πολίτες, το κόστος απογειώνεται έως και 4.000 ευρώ/τ.μ. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι αναφερόμαστε σε νέες κατασκευές «με το κλειδί στο χέρι» και ποιότητα ανάλογης των διαμερισμάτων στην Ελλάδα. Επίσης πρόκειται για κατοικίες από γνωστούς εργολάβους, που εγγυώνται ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής. Επίσης, πρόκειται για ακίνητα σε αξιοπρεπή σημεία της κάθε πόλης και όχι σε υποβαθμισμένα. Κάτι που επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι οι τιμές υπολογίζονται σε μεικτά τετραγωνικά, όπως ισχύει στη Βόρεια Ελλάδα. Εν ολίγοις, ένα διαμέρισμα των 80 τ.μ. έχει καθαρή επιφάνεια περίπου 64-68 τ.μ.

Ασφαλώς, νέες αναπτύξεις κατοικιών θα βρει κανείς και στην Κονστάντζα, την Τιμισοάρα και την Μπραΐλα, σημεία που προσφέρουν πιθανές υπεραξίες, καθώς δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί ιδιαίτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή