Μεγάλες περικοπές δαπανών προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Μεγάλες περικοπές δαπανών προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιδεία και Υγεία θα είναι οι δύο τομείς που θα λάβουν περισσότερα από τον προϋπολογισμό του 2008, ο οποίος προκειμένου να περιορίσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα προχωρήσει σε περικοπές απ’ όλα τα υπουργεία – ακόμα και από το υπουργείο Αμυνας. Στόχος είναι να μην αυξηθούν οι δαπάνες περισσότερο από 3%. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, για τα οποία θα προβλεφθούν αυξημένες δαπάνες κατά 4 ή 5%. Στα υπόλοιπα υπουργεία οι αυξήσεις θα είναι κάτω του 2%.

Ο σφικτός προϋπολογισμός του 2008 προβλέπει επίσης αύξηση των εσόδων κατά 9% και κονδύλια κατά της φτώχειας ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τότε, τις αντοχές του τρέχοντος προϋπολογισμού δοκιμάζουν οι προεκλογικές εξαγγελίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η κατώτερη σύνταξη των 550 ευρώ, η αύξηση συντάξεων του ΟΓΑ στα 440 ευρώ, το ετήσιο βοήθημα των 1.000 ευρώ στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αλλά και η χορήγηση πολυτεκνικού επιδόματος 123 ευρώ τον μήνα στις 150.000 τρίτεκνες οικογένειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή