Επενδυτική έκρηξη λόγω Αναπτυξιακού

Επενδυτική έκρηξη λόγω Αναπτυξιακού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις άνω των 8,5 δισ. ευρώ από τις οποίες θα δημιουργηθούν 27.500 νέες θέσεις εργασίας προβλέπουν τα 13.352 επενδυτικά σχέδια που έλαβαν έγκριση για να επιχορηγηθούν από τον αναπτυξιακό νόμο και τα προγράμματα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας σε προσυνεδριακή εκδήλωση της Ν.Δ. καταγράφουν μια ισχυρή ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των επενδύσεων. Συγκεκριμένα:

Μέσω του επενδυτικού νόμου, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, στα δύο χρόνια εφαρμογής του, 3.500 επενδυτικά σχέδια ύψους 7,4 δισ. ευρώ που δημιουργούν 20.000 νέες θέσεις εργασίας.

Στον Γ΄ κύκλο ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας το 2006, εντάχθηκαν 5.425 επενδυτικές προτάσεις, αιτούμενης επιχορήγησης 532 εκατ. ευρώ που προβλέπουν τη δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας.

Στο πρόγραμμα για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε Περιοχές Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών, μέσω του οποίου ενισχύονται επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές Περιφερειών που αντιμετωπίζουν μείζονα αναπτυξιακά προβλήματα, έχουν υποβληθεί και αξιολογούνται 4.427 επενδυτικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα προγράμματα αυτά θα προστεθούν:

1. Ο δ΄ κύκλος ενισχύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς του εμπορίου και των υπηρεσιών, που προκηρύχθηκε τη Δευτέρα, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται σχέδια ύψους από 20.000 ως 150.000 ευρώ. Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 50% έως 60% και ο συνολικός προϋπολογισμός φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ.

2. Η σύμβαση με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την πρωτοβουλία JEREMIE, που εντάσσεται στο Δ’ ΚΠΣ και έχει ως σκοπό τη διευκόλυνση της πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή