EN ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραπομπή για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων

Δικαστική διαδικασία κατά της Ελλάδας κίνησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη κοινοποίηση των μέτρων εφαρμογής της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων που εκδόθηκε το 2002. H οδηγία, η οποία θα έπρεπε να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2006, επιβάλλει στα κράτη-μέλη την υποχρέωση να θεσπίσουν ελάχιστα πρότυπα και συστήματα πιστοποίησης ενεργειακών επιδόσεων για τα κτίρια, καθώς και να διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις θέρμανσης και κλιματισμού υποβάλλονται σε τακτική επιθεώρηση και συντήρηση ώστε να διατηρούν τις επιδόσεις τους χωρίς μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. H πλήρης εφαρμογή της οδηγίας θα σήμαινε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 28% στον κτιριακό τομέα, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 40% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ευρώπη. Διαβιβάστηκαν επίσης αιτιολογημένες γνώμες -τελευταίο στάδιο πριν από την κατάθεση επίσημης προσφυγής στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων- στην Εσθονία και την Πολωνία για μη κοινοποίηση των συγκεκριμένων μέτρων εφαρμογής.

Κοινωνικός Τουρισμός

Να ενταχθούν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για Ολους» οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι αγρότες που δεν κληρώθηκαν να ενταχθούν στα προγράμματα διακοπών της Αγροτικής Εστίας προτείνει ο Λαρισαίος βουλευτής κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Επίδομα νεφροπαθών

Την αύξηση του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών σε 266 από 244 ευρώ τον μήνα και τη χορήγησή του σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών αποφάσισαν οι υφυπουργοί Οικονομίας Πέτρος Δούκας και Υγείας Αθ. Γιαννόπουλος. Τόσο η αύξηση όσο και η επέκταση του επιδόματος γίνεται αναδρομικά από την αρχή του χρόνου και θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 6,3 εκατ. ευρώ.

Τέλος, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφουν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας, απαλλάσσονται από την καταβολή τελών διοδίων τα επιβατικά αυτοκίνητα των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Ανακαινισμένο Swissport

Ξεκίνησε η λειτουργία του ανακαινισμένου VIP Lounge της Swissport Hellas στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο χώρος μετρά ήδη 5 χρόνια λειτουργίας, από το 2002, και εξυπηρετεί επιβάτες γνωστών αεροπορικών εταιρειών, όπως η Continental Airlines, η Cyprus Airways, η Delta Airlines, η Emirates Airlines, η Qatar Airways, η Swiss, η THAI International και άλλες. Το 2006, εξυπηρετήθηκαν 70.000 επιβάτες στον χώρο, ενώ φέτος αναμένεται σημαντική αύξηση των επιβατών κατά περίπου 15%. Ο χώρος των περισσότερων από 370 τ.μ. αποτελείται από μικρότερους αυτόνομους χώρους, όπως ένα κέντρο υποστήριξης γραφείου για 6 άτομα με πλήρη εξοπλισμό σε υπολογιστές, φαξ, εκτυπωτές και δωρεάν πρόσβαση σε γρήγορο και ασύρματο Ιnternet, τη βιβλιοθήκη κ.ά.

Καμπάνια Ιnteramerican

Πληροφορίες ενημερωτικού κυρίως χαρακτήρα για τα προγράμματα της εταιρείας στους τομείς των ασφαλίσεων ζωής, υγείας, περιουσίας, άμεσης και υγειονομικής βοήθειας, αλλά και για συνταξιοδοτικά προγράμματα μπορεί να βρει ο επισκέπτης στην on line εταιρική καμπάνια της Interamerican, που συνεχίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Από την έναρξη της καμπάνιας τον Μάρτιο έως τις αρχές Απριλίου, από ένα συνολικό πλήθος 56.000 επισκεπτών, 4.129 επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα διαγωνιστικό παιχνίδι δημιουργίας παζλ με το βασικό εικαστικό της καμπάνιας «Δεν είσαι μόνος», την πανοραμική εικόνα των ανθρώπων και των μέσων βοήθειας της Interamerican. Οι 10 τυχεροί της κλήρωσης από όσους συμμετείχαν στο παιχνίδι παρέλαβαν το δώρο τους -ένα κινητό τηλέφωνο- σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή