Νέες προσφορές ιδιωτών και επιχειρήσεων

Νέες προσφορές ιδιωτών και επιχειρήσεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφορές από ιδιώτες και επιχειρήσεις για την ενίσχυση και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Πλέον οι προσφορές, κυρίως σε χρήματα αλλά και είδος, υπολογίζεται ότι έχουν ανέλθει στο ποσό των 260 εκατ. ευρώ.

Βοήθεια που θα υπερβεί τα 3 εκατ. ευρώ θα παράσχει ο όμιλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Ειδικότερα, η τσιμεντοβιομηχανία θα προσφέρει ποσό 1 εκατ. ευρώ στο Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης. Παράλληλα, η εταιρεία θα διαθέσει κατασκευαστικά υλικά και θα συνεισφέρει σε έργα υποδομής για την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ενώ θα προχωρήσει και στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και σε επισκευές δημοσίων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Το πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας θα συμπληρώσουν η επαναδραστηριοποίηση των μικρών αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, αλλά και η ανάπτυξη ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος και την πρόληψη πυρκαγιών με αναδασώσεις, εκπαίδευση, επιμόρφωση και ενίσχυση πρωτοβουλιών εθελοντισμού από τις τοπικές κοινωνίες.

Η Προμότ Ε.Ι. Λαϊνόπουλος διέθεσε στο Πυροσβεστικό Σώμα ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου U300. Η Agrino αποφάσισε να αποστείλει άμεσα 18 τόνους ρυζιού στις νομαρχίες των νομών Ηλείας, Ευβοίας, Αρκαδίας και Λακωνίας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πληγεισών, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, περιοχών.

Ο όμιλος Συγγελίδη μέσω της εταιρείας του, Crysler Jeep Dodge Hellas, προσφέρει άμεσα στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος 20 Jeep Compass προκειμένου να συνδράμει στην άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η Europa Profil Αλουμίνιο, θέλοντας να συμβάλει στη στήριξη των πληγέντων, κατέθεσε το ποσό των 100.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Τέλος, η Nestle Ελλάς έχει ήδη αρχίσει σε κάθε δήμο και σε κάθε χωριό που επλήγη από τη φωτιά τη διανομή, σε πρώτη φάση, περισσότερων από 100.000 φιαλών Κορπή 1,5 λίτρων. Επιπλέον απέστειλε στους κατοίκους πάνω από 20.000 τεμάχια Nescafe φραπέ. Στην ανακοίνωση της Nestle σημειώνεται ότι σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και άλλες πρωτοβουλίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή