Ο κ. Σανιδάς «διαιτητής» στη διαφωνία μεταξύ των κ. Κολιοκώστα και Ζορμπά για τα ομόλογα

Ο κ. Σανιδάς «διαιτητής» στη διαφωνία μεταξύ των κ. Κολιοκώστα και Ζορμπά για τα ομόλογα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται προσεχώς, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, η «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργου Σανιδά ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει με το πόρισμα που κατάρτισε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κ. Γιώργος Ζορμπάς για την υπόθεση των ομολόγων.

Κατά πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργος Κολιοκώστας, διαβίβασε το πόρισμα αλλά και την συνοδευτική επιστολή -αναφορά στην οποία ο κ. Ζορμπάς αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του επί της νομιμότητας των ενεργειών του, στον εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου. Ζητούμενο της κίνησης αυτής του κ. Κολιοκώστα, είναι κατά πληροφορίες, η «γνωμοδότηση» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επί της νομιμότητος του πορίσματος. Εάν δηλαδή η υπογραφή του μόνο από τον κ. Ζορμπά είναι «επαρκής» ή για την «εγκυρότητά» του απαιτείται η υπογραφή του από τα υπόλοιπα έντεκα μέλη της ανεξάρτητης Αρχής, όπως υποστηρίζει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Δικαστικοί κύκλοι διευκρίνιζαν χθες ότι «επί της ουσίας ζητείται από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να επιλύσει τη διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ των κ. Κολιοκώστα και Ζορμπά» και «να κρίνει εάν το πόρισμα με τα συμπεράσματα του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής θα συμπεριληφθεί τελικώς στη δικογραφία για την υπόθεση των ομολόγων» που έχουν στα χέρια τους οι εφέτες ανακριτές κ. Γ. Λέκκας και Γ. Χοιμές.

Ο εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος τις προσεχείς ημέρες ωστόσο άγνωστο παραμένει, εάν η «γνωμοδότησή» του θα έχει επίσημο χαρακτήρα και δεσμευτική ισχύ για τις περαιτέρω κινήσεις του κ. Κολιοκώστα ως προς την πορεία του πορίσματος ή αν θα είναι «άτυπη».

Στο μεταξύ ως προς το έγγραφο που φέρεται να απέστειλε ο κ. Ζορμπάς στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα με το οποίο αφήνει αιχμές για πειθαρχικές ευθύνες δικαστών «δείχνοντας» εμμέσως τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργο Κολιοκώστα, τηρείται «σιγή ιχθύος». Πληροφορίες, αναφέρουν ότι το έγγραφο εστάλη την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο χθες το υπουργείο απαντούσε ότι «δεν έχει καμία ενημέρωση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή