Στα επίπεδα του 2007 τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα

Στα επίπεδα του 2007 τα νέα τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίδια επίπεδα θα παραμείνουν τα τέλη κυκλοφορίας το 2008. Ηδη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει δώσει εντολή για την εκτύπωση των νέων σημάτων, η αποστολή των οποίων θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στους υπόχρεους.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία για αύξηση των τελών κυκλοφορίας απάντησε ότι οι διαρροές προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και απλώς αποδεικνύουν τις δικές τους προθέσεις.

Πάταξη λαθρεμπορίου

Στο μεταξύ, τα πρώτα μέτρα που αναμένεται να λάβει η Νέα Δημοκρατία εφόσον επανεκλεγεί αφορούν την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Ο υφυπουργός Οικονομικών Αν. Μπέζας έχει ήδη παραλάβει το νέο πόρισμα της επιτροπής και όπως ακούγεται στους διαδρόμους του υπουργείου, στο πόρισμα αναφέρονται διευθύνσεις και ονόματα λαθρεμπόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν προκριθεί από το οικονομικό επιτελείο και θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή είναι:

– Ενεργοποίηση της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την υποχρεωτική τήρηση ταμειακών μηχανών από τα πρατήρια.

– Συγκρότηση και λειτουργία ομάδων ελέγχου από έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους υπαλλήλους που να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους καθ’ όλο το 24ωρο επί των διακινούμενων καυσίμων. Η βεβαιότητα ότι θα υπάρχουν τέτοιοι συστηματικοί έλεγχοι θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων νοθείας και λαθρεμπορίας, αφού σήμερα κυριαρχεί το αίσθημα έλλειψης οργάνωσης και ελέγχου.

– Καθιέρωση συγκεκριμένων ποινών για παραβάσεις που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις των εγκεκριμένων αποθηκευτών εγγεγραμμένων επιτηδευματιών κ.λπ.

– Απογραφή νομιμότητας όλων των κυκλοφορούντων βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων.

– Τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ναυτιλιακών ή αεροπορικών καυσίμων να φέρουν ειδικά σήματα για να είναι εύκολος ο εντοπισμός και ο έλεγχός τους από τα αρμόδια όργανα.

– Απογραφή και ογκομέτρηση όλων των δεξαμενών των πρατηρίων και πωλητών πετρελαίου θέρμανσης.

– Καθορισμός μόνιμου χώρου ελλιμενισμού των εφοδιαστικών ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός και ο έλεγχος αυτών.

– Καθιέρωση προϋποθέσεων – διαδικασίας παραλαβής αγροτικού πετρελαίου από δικαιούχα πρόσωπα (π.χ. κατοχή γεωργικών μηχανημάτων – δημιουργία μητρώου δικαιούχων).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή