Τα οικονομικά μεγέθη «κλειδί» για τις εκλογές

Τα οικονομικά μεγέθη «κλειδί» για τις εκλογές

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επερχόμενες εκλογές αρχίζουν να απασχολούν ολοένα και περισσότερο τους διεθνείς οίκους και τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες σε εκτενή ανταπόκρισή του το μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς εστίασε στον ρόλο που θα παίξουν τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα στις πολιτικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα σχολιάζει ότι, παρά τη μεγάλη μείωση του ποσοστού της ανεργίας από το 11,3% τον Μάρτιο του 2004 στο 7,7% τον περασμένο Μάιο και τη δημιουργία 210.000 νέων θέσεων εργασίας στην τελευταία τριετία, τούτα ενδέχεται να μην αποδειχτούν αρκετά για την επανεκλογή της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο αξιολογητικός οίκος Standard & Poor’s αντιπαρέρχεται το κόστος που θα δημιουργήσει η αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές, διατηρεί αμετάβλητη τη βαθμολογία της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και εστιάζει στη σημασία που έχει το οικονομικό πρόγραμμα της όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές. Πιο συντηρητική η Moody’s προβλέπει ελαφρά επιβράδυνση της ανάπτυξης του ΑΕΠ φέτος και του χρόνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή